woensdag 31 oktober 2012

Verdiepdingen bloggen

Zo eindelijk begonnen met de Verdiepdingen. Moest mezelf wel weer even een schop onder mijn kont geven maar nu dan toch gelukt. Ook was het wel weer even wennen om mijn blog en mijn gmail account te openen. Dit dus niet meer gebruikt sinds de 23 dingen cursus...
Wel heb ik veel aan de cursus gehad. Alleen al om mij geen kluns te voelen als het gaat om soc. media. Ik weet  waar het over gaat, kan mee praten en merk ook dat ik soms meer weet dan anderen. Dit is al heel wat waard, toch?
Waar ben ik verder mee gegaan? you tube filmpjes kijken, linked in (gebruik ik veel) , twitter en facebook berichten lees ik en ik merk dat ik mij makkelijker beweeg op het internet. Niets gedaan met bloggen dus, libary thing, Google Docs (leek me nog zo handig, maar gebruik het niet).

Wat zou mooi zijn voor de bibliotheek:
nog meer trainingen soc.media. Voor alle doelgroepen, ook op locatie indien mogelijk en helemaal op maat gemaakt. Verder PR nog meer inzetten (of alleen nog maar?) via soc media. Het medialab op vele locaties en steeds vernieuwend. Maar krijg de indruk dat dit ook allemaal wel gaat gebeuren.
Verder voor de klanten meer contact via twitteren of chats. Aanbieden Libary Thing of mijnbibliotheek.nl. Verder meer digitaal aanbieden (digitale boeken, muziekonline, en digitaal aanbieden van films). Hopelijk komt er gauw een oplossing en kunnen bibliotheken in de toekomst veel meer digitaal aanbieden.

1 opmerking: