donderdag 3 maart 2011

Ding 24

Ding 24 Mediawijsheid

Daar ben ik eindelijk. Het blijkt wel weer dat ik toch een stok of zweep of wat dan ook nodig heb. Voor mij uit schuiven en denken dat ik nog alle tijd heb is wel een eigenschap van mij. Gelukkig sprak Sanneke me erop aan en dan ga ik gelijk aan de gang.
Na ding 23 eerlijk gezegd niet meer gekeken naar mijn blog en op de site van 23 dingen. Natuurlijk wel heeeeel veel gebruik gemaakt van de 23 dingen kennis de afgelopen tijd. Dus daar ligt het niet aan. Vooral Google maps, googledocs, LinkedIn zijn veel gebruikte dingen die ik gebruik voor mijn werk. Verder Wiki, blogs en tweets lezen en You tube gebruik ik veel. Maar vooral de kennis van al die dingen is in de praktijk fijn. Ik weet nu wat het is en weet waar over gepraat wordt.
Het testje over Mediawijsheid was leuk om te doen. Toch eens kijken of het echt wel zo mediawijs ben als ik denk. Toch een paar foutjes hier en daar maar over het algemeen viel het me mee. Dus ook hieruit blijkt dat de cursus zinvol is geweest. Als je me dit voor de 23 dingen-cursus had laten doen wat het erg matig geweest, vrees ik.
Vorige week heb ik twee gesprekken gehad met besturen van basisscholen en daaruit blijkt dat er een grote behoefte is aan kennis over al deze dingen bij leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel. Daar ligt echt een taak van de bibliotheek en daar zouden we op in moeten spelen. Dat is wat mij betreft de activiteit wat betreft mediawijsheid.
Verder jammer dat ik geen Spotify op mijn werkpc kan zetten (geblokkeerd). Het aanbod was erg aanlokkelijk. Misschien kan daar iets aan gedaan worden?

1 opmerking:

  1. Wieckse je bent niet de enige ;-)

    Maar kun je me iets meer vertellen over de behoefte die je signaleerde en op welke wijze de bibliotheek daar een antwoord op kan formuleren? Want dat interesseer me wel.

    BeantwoordenVerwijderen