donderdag 17 juni 2010

Ding 23

Alweer bij het laatste ding! Alhoewel, ik zag ding 24 nog staan en daar ga ik zeker naar kijken. Ik gebruik namelijk vaak Google maps voor mijn werk. Vaak om te kijken hoe ik moet fietsen, maar ook om te zien welke scholen er in een bepaalde wijk zijn. Omdat dit nog niet altijd goed werkt zitten er in ding 24 misschien nog tips.
Om ding 23 goed te kunnen doen heb ik mijn hele blog nog eens doorgelezen en dan moet ik constateren dat ik door deze cursus veel heb geleerd. Toen ik hiermee begon waren veel dingen toch erg vaag en nu vind ik het allemaal maar heel gewoon dat ik dat allemaal weet. Dat ik aan deze cursus begon overviel de hoeveelheid informatie me maar inmiddels gaat het allemaal een stuk makkelijker doordat je bekend ben met de werkwijze.
De manier van cursus volgen vond ik ideaal. Zelf je tijd kunnen indelen, zelfstandig werken en zelf bepalen of je dieper op de materie in wilt gaan spreken mij erg aan.
Voor mijn werk in de bibliotheek (maar ook privé) zijn er veel dingen die ik kan en ga gebruiken. Maar er zijn ook dingen waar de bibliotheek wat mee moet doen. Handig om zelf te gebruiken zijn; RSS, GoogleDocs/Wiki en GoogleReader. Het gebruik van sociale netwerken gaat erg makkelijk en zal ik gaan gebruiken voor netwerken (contacten leggen, ideeën opdoen). Voor de PR/onze website zie ik mogelijkheden met YouTube, Flickr en podcast/vodcast. Meer contact met de klant via chat, twitteren. En meer mogelijkheden voor de klant met My Discoveries, mijnbibliotheek.nl, LibaryThing, muziekonline.
Verrassend dus hoeveel er mogelijk is!

4 opmerkingen:

 1. Gehaald! Goed gedaan; ik heb je er met enthousiasme aan zien werken, ook als het soms tegen zat bleef je het proberen en zie hier het resultaat.
  Ben benieuwd hoe de nieuw opgedane kennis ook in jouw praktijk van nut kan zijn. Vast wel, de RRS-feeds bijv.moeten voor jou al heerlijk zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! De eindstreep gehaald.. en ik ben blij dat sommige dingen die je geleerd hebt echt al in je systeem zitten. Zo blijft het voor jezelf makkelijk te gebruiken in je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Miranda,

  Van Harte Gefeliciteerd met het behalen van je 23 Dingen Certificaat!
  Lekker dat je zoveel van deze cursus voor je werk en ook voor privé kan gebruiken.
  Je had leuke blogs, Miranda.

  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie evaluatie en je hebt ideeën genoeg zo te lezen. Gefeliciteerd met het halen van je certificaat. Komen de foto's van de eindbijeenkomst nog op Flickr?

  BeantwoordenVerwijderen