donderdag 3 juni 2010

Ding 19 en 20

Ding 19
Als fondsenwerver is netwerken natuurlijk erg belangrijk. Dus met interesse mij gestort op ding 19. Veel netwerken zijn mij wel bekend, zoals hyves, facebook, linkedIn maar heb nergens een profiel aangemaakt. Leuker vind ik het om mensen op te zoeken. Dus dat nu ook maar gedaan. Dizzie kende ik niet en erg leuk om er eens rond te kijken. Sociale netwerken zijn uitermate geschikt om informatie uit te wisselen. Bibliotheek 2.0 en de bieb Ning vind ik erg informatief en goed omdat je kan reageren op elkaar. Toch verzand ik vaak in de hoeveelheid informatie of informatie die mij niet interesseert en haak ik soms (te?) snel af.
Om in contact te treden met klanten (zoals biebkidz), personeel te vinden, om tips te geven en te krijgen is dit erg handig.

Ding 20
Net zoals met LibaryThing is het ook met de muziek zo dat ik alleen sesamstraat -en piratenliedjes luister. Daarom erg leuk om bij MuziekOnline te kijken en vooral (net als bij LibaryThing) idee├źn op te doen waar je normaal gesproken niet zo snel op zou komen.
Toevallig kreeg ik vorige week een verzoek om te kijken of het mogelijk is om een soort leeskring te organiseren maar dan over muziek. Dan is dit erg leuk om te gebruiken.
Verder lijkt het mij goed om eens te kijken naar de muziekcollectie die wij nu aanbieden aan onze klanten. Moet dat misschien (ook) op een digitale manier?

1 opmerking:

  1. Misschien de fysieke muziekcollectie naast een groter digitaal aanbod. evt via CD-R? Daar zijn ze er vast al erg mee bezig.. Maar om muziek te ontdekken hoef je in elk geval niet meer naar de bieb met lastfm en spotify.

    BeantwoordenVerwijderen