dinsdag 20 april 2010

Ding 9

Ik ben er nu wel achter dat er tal van mogelijkheden zijn. Ten eerste vind ik deze manier van cursus volgen geweldig. Prettig om zelf te bepalen wanneer je weer verder gaat en om dus je eigen tempo te bepalen. Ook fijn dat je de gelegenheid hebt om je in bepaalde dingen helemaal te gooien en andere dingen sneller af te werken. Net waar je interesses en behoeften liggen.
Deze manier van opleiden kan wat mij betreft veel vaker gebruikt worden in de bibliotheek.
Blogs kunnen ook gebruikt worden om publiek op de hoogte te houden, bijvoorbeeld bij start van bepaalde projecten. Het leuke ervan is dat mensen kunnen reageren zodat ze de mogelijkheid hebben om invloed uit te oefenen.
Wat mij in het begin van deze cursus verbaasde is de hoeveelheid informatie die op je af komt. Dus het is erg belangrijk om goed te filteren. RSS is erg handig. Alleen soms ontbreekt mij nog de tijd om alles bij te houden, maar voor je werk zeker bruikbaar.
Flickr kan gebruikt worden voor PR. Het bewerken van foto's vond ik erg leuk en zou je kunnen gebruiken in posters en folders. Verder belangrijk om je via Flickr en You Tube e.d. te profileren als bibliotheek.
Het belang van 23 dingen is, denk ik, dat je makkelijker en sneller contact kunt maken met onze klanten en kan inspringen op hun behoeften. Ook kunnen wij (de mensen die werken in Bibliotheek Kennemerwaard) veel gebruik maken van alle handige dingen.

2 opmerkingen:

  1. Juist omdat de tijd ontbreekt om alles bij te houden is RSS erg handig. Hoewel je soms dan ook dingen te weet komt die je anders niet zou weten en misschien ook niet zou missen. (als je begrijpt wat ik bedoel;-)

    BeantwoordenVerwijderen